KHODIJAH MARDHIYAH, . (2022) MODIFIKASI CHICKEN LOAF SAUS MENTAI SEBAGAI VARIASI MAKANAN JAJANAN PADA STREET FOOD. Diploma thesis, UNIVERSITAS NEGERI JAKARTA.
Text
COVER.pdf Download (793kB) |
|
Text
BAB 1.pdf Download (315kB) |
|
Text
BAB 2.pdf Restricted to Registered users only Download (920kB) | Request a copy |
|
Text
BAB 3.pdf Restricted to Registered users only Download (638kB) | Request a copy |
|
Text
BAB 4.pdf Restricted to Registered users only Download (304kB) | Request a copy |
|
Text
DAFTAR PUSTAKA.pdf Download (410kB) |
|
Text
LAMPIRAN.pdf Restricted to Registered users only Download (1MB) | Request a copy |
Abstract
Penulisan tugas akhir ini bertujuan untuk menghasilkan modifikasi produk chicken loaf Saus Mentai dengan formula terbaik agar dapat menjadi olahan yang berkualitas. Metode yang dilakukan dalam pembuatan olahan chicken loaf saus mentai adalah metode uji coba. Hasil uji coba terbaik olahan chicken loaf saus mentai telah divalidasi oleh 2 dosen ahli, nilai rata-rata yang didapatkan dari validasi yang telah dilakukan berupa aspek rasa dengan nilai rata-rata 4,5 yang menunjukan pada rentang penilaian antara agak gurih hingga gurih, aspek warna dengan nilai rata-rata 4,5 yang menunjukan pada rentang penilaian antara kuning kecokelatan hingga cream, aspek aroma dengan nilai rata-rata 4,5 yang menunjukan pada rentang penilaian sedikit beraroma ayam hingga beraroma ayam, aspek tekstur dengan nilai rata-rata 4 yang menunjukan pada rentang penilaian agak lembut, dan aspek bentuk dengan nilai rata-rata 4,5 yang menunjukan pada rentang penilaian menarik hingga sangat menarik, nila rata-rata keseluruhan aspek modifikasi yaitu 4,4 yang menunjukan pada rentang penilaian produk mendekati standar yang diharapkan hingga memenuhi standar yang diharapkan. Kemasan yang digunakan adalah alumunium voil berbentuk bulat dengan diameter 11 cm yang kemudian dibungkus di dalam box cokelat. Penentuan harga jual dilakukan menggunakan metode konvensional dengan kenaikan 40%, perhitungan yang didapatkan untuk harga jual chicken loaf saus mentai sebesar Rp. 21.000/pcs. ***** This final project was carried out to produce modification of processed chicken loaf with mentai sauce with the best formulas so it can be a dish with great quality . The method used in the production of processed chicken loaf with mentai sauce is a trial method. The best trial results of processed chicken loaf mentai sauce have been validated by 2 expert lecturels, the average value obtained from the validation that has been carried out is in the form of the flavour aspect with an average value of 4,5 which show the assessment range between slightly savory to savory, the color aspect with an average value of 4,5 which show the assessment between yellow-brown to cream, the scent aspect with an average value 4,5 which indicate the assessment range between slightly chicken scent to chicken scent, the texture aspect with an average value of 4 wich show the assessment range is rather soft, and the shape aspect with average value of 4,5 which show the assessment range from attractive to very attractive, the average value of the overall modification aspect is 4,4 which shows that the product assessment range is close to the expected standard to meet the expexted standard. The packaging used is round aluminium voil with a diameter 11 cm which is then wrapped in a brown box. The stipulate of the selling price is done using conventional method with an increase of 40%, the calculation obtained for the selling price of chicken loaf mentai sauce is Rp. 21.000/pcs.
Item Type: | Thesis (Diploma) |
---|---|
Additional Information: | 1). Dr. Guspri Devi Artanti, M.Si. |
Subjects: | Tata Rias > Tata Boga |
Divisions: | FT > D III Tata Boga |
Depositing User: | Users 15139 not found. |
Date Deposited: | 02 Sep 2022 08:24 |
Last Modified: | 02 Sep 2022 08:24 |
URI: | http://repository.unj.ac.id/id/eprint/34417 |
Actions (login required)
View Item |